Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Wat is de beste gay chat app? Top 8

Wat is de beste gay chat app? Top 8

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Wat voor gay contact je ook zoekt, een gay chat app kan in veel gevallen de ideale manier zijn om dat contact ontspannen en discreet op te doen. Er zijn inmiddels echter behoorlijk wat verschillende gay dating en chat apps, dus welke zou daarvan voor jou het beste zijn? Dat hangt vooral af van je intentie bij het chatten. Wil je bijvoorbeeld een vrijblijvend afspraakje, een serieuze relatie of gewoon alleen een leuke chat vinden?

In dit artikel laten we zien welke apps het beste passen bij die verschillende opties, waar je bij ie apps allemaal rekening mee moet houden en hoe je als man op de verschillende gay chat apps zo discreet mogelijk kunt blijven.


1. GayParship - Perfect voor het vinden van een serieuze relatie

Screenshots GayParship appBekijk de GayParship app

GayParship

Icon GayParship app

Parship is een van de veiligste en meest gewaardeerde datingsites van Nederland voor alle singles die een serieuze relatie zoeken. Dat geldt zowel voor hetero’s als voor gays, want ook als man die op zoek is naar mannen kun je hier prima lid worden. Gay Parship blinkt uit tussen de andere dating en chat apps dankzij de uitgebreide matching waar je hier van kunt profiteren.

Daarom moet je voordat je kunt beginnen met daten ook een uitgebreide persoonlijkheidstest afleggen. Daarin worden niet alleen je wensen en eisen maar ook je karakter in kaart gebracht. Zo kun je door GayParship namelijk worden gekoppeld aan mannen waar je de meeste raakvlakken mee hebt en waar je volgens de wetenschappelijk onderbouwde matchformule het beste bij zou passen.

Pluspunten
 • Geavanceerde matching
 • Wetenschappelijke persoonlijkheidstest
 • Keurmerk Veilig Daten aanwezig
Minpunten
 • Niet geschikt voor alleen maar chatten
Bezoek GayParship Download de GayParship app

2. Gaybuddy - Ideaal voor erotisch getinte dates

Screenshots Gaybuddy appBekijk de Gaybuddy app

Gaybuddy

Icon Gaybuddy app

Gaybuddy is geschikt voor alle mannen die een erotische partner of een eenmalige spannende date zoeken. Ook wanneer je opwindend wilt chatten is Gaybuddy daarvoor een goede plek. Zoek je echter een serieuze date, dan kun je beter een ander datingplatform uitkiezen.

Gaybuddy heeft geen eigen dating app, maar het online chatplatform werkt wel uitstekend binnen de browser van je smartphone dus dat hoeft geen probleem te zijn. De site is namelijk heel eenvoudig en duidelijk opgezet. Het is een kwestie van een eigen profiel aanmaken, op zoek gaan naar gelijkgestemde mannen en met de leukste daarvan kun je meteen een chat starten via de site. Volledig anonieme profielen zijn toegestaan en alhoewel expliciete foto’s plaatsen op je openbare profiel niet wordt aangemoedigd mag het wel.

Pluspunten
 • Veel mannen die spanning zoeken
 • Handmatige profielcontrole
Minpunten
 • Niet voor serieuze relaties geschikt
Bezoek Gaybuddy Download de Gaybuddy app

3. Lexa - Goed bruikbaar voor serieus gay daten

Screenshots Lexa appBekijk de Lexa app

Lexa

Icon Lexa app

Lexa is na Parship het tweede grote datingplatform in dit overzicht, want ook bij Lexa ben je van harte welkom wanneer je als man op zoek bent naar een serieuze relatie met een andere man. Hier vind je in tegenstelling tot Parship geen uitgebreide matching op basis van wetenschappelijke methodes, maar via het aanvullende platform LexaMore kun je toch makkelijk passende matches vinden.

De Lexa app is populair vanwege zijn grote gebruiksgemak en de uitgebreide mogelijkheden. Ook heel fijn is dat je hier profiteert van alle voordelen die gepaard gaan met het Keurmerk Veilig Daten. Je privacy wordt goed bewaakt, je gegevens worden versleuteld opgeslagen en verzonden, er wordt actief op de betrouwbaarheid van profielen gecontroleerd en je kunt eenvoudig contact opnemen met de Lexa klantenservice.

Pluspunten
 • Heel geschikt voor gay relaties
 • Prettig functionerende dating app
 • Keurmerk Veilig Daten aanwezig
Minpunten
 • Geen matching beschikbaar
Bezoek Lexa Download de Lexa app

4. Guys Dating - Makkelijk leuke mannen swipen

Screenshots Guys Dating appBekijk de Guys Dating app

Guys Dating

Icon Guys Dating app

Het online platform Guys Dating (ook wel G-Dating genoemd) is bestemd voor alle mannen die op zoek zijn naar een relatie of een kortstondige ontmoeting. Als onderdeel van Safe Dating Networks mag je er op deze mobiele website van uitgaan dat er zorgvuldig met je gegevens om wordt gegaan.

Je hoeft je hier ook niet onder je echte naam in te schrijven en je hebt zelfs de mogelijkheid om een geheel anoniem profiel (zonder foto’s) aan te maken. Het enige nadeel daarvan is dat je niet mee kunt doen aan de FotoZapper, een handige functie waarmee je snel en makkelijk foto’s van andere mannen kunt liken zodat bij genoeg wederzijdse likes de matches vanzelf binnen komen stromen. Chatten kan makkelijk en discreet via de site zodat je geen contactgegevens uit hoeft te wisselen als je dat niet wilt. Let alleen wel op dat de meeste mannen die hier actief zijn op zoek zijn naar vrijblijvende (spannende) afspraakjes en niet zozeer naar een relatie.

Pluspunten
 • Volledig anoniem profiel mogelijk
 • Voor gay en biseksuele mannen
 • Snel matchen met de FotoZapper
Minpunten
 • Minder geschikt voor een relatie
Bezoek Guys Dating Download de Guys Dating app

5. NovaMora - Dating met passie voor gay en bi mannen

Screenshots NovaMora appBekijk de NovaMora app

NovaMora

Icon NovaMora app

Novamora is een datingsite die vergelijkbaar is met G-Dating want ook deze mobiele website is onderdeel van Safe Dating Networks. Dat betekent dat je ook hier gebruik kunt maken van de FotoZapper om snel met leuke mannen te matchen en dat je wederom een volledig anoniem profiel aan kunt maken als je dat prettig vindt.

Novamora is overwegend bekend bij het grote publiek als een ‘overspelsite’ waar gebonden mannen en vrouwen discreet een spannend avontuurtje kunnen zoeken. De mannen die er lid worden zoeken echter soms ook wel een spannend afspraakje met een man. Daar kun jij je voordeel mee doen, want het is hier ook gewoon mogelijk om als gay of bi man een profiel aan te maken en naar profielen van gelijkgestemde mannen te zoeken.

Pluspunten
 • Heel discreet chatten en daten
 • Ook voor gay en bi mannen geschikt
Minpunten
 • Primair voor gebonden hetero's bedoeld
Bezoek NovaMora Download de NovaMora app

6. Grindr - De nummer 1 gay dating app

Screenshots Grindr app

Grindr

Icon Grindr app

Wat moeten we hier nog zeggen over Grindr? Deze app mag als populairste gay dating app ter wereld natuurlijk niet in deze lijst ontbreken, maar het zou ons ten zeerste verbazen als je er nog nooit van had gehoord. De app is bijzonder goed ontworpen en bevat heel veel verschillende functies. Er is geen matching aanwezig dus je zoekt zelf naar leuke profielen en kunt de mannen die je wel leuk lijken altijd een berichtje sturen.

Met een snelle Tap kun je laten merken dat een profiel je wel bevalt zonder dat je meteen een berichtje hoeft te schrijven. Je kunt op de app inloggen met Facebook, maar het is ook mogelijk om een nieuw account bij Grindr zelf aan te maken. Ook mag je zelf kiezen of je jouw GPS-locatie met de app wilt delen om sneller leuke mannen in je buurt te ontmoeten. Vind je dat geen prettig idee dan is het goed om te weten dat het delen van je locatie niet verplicht is.

Pluspunten
 • Populairste gay dating app wereldwijd
 • Makkelijk mannen zoeken in je buurt
 • Heel veel functies beschikbaar
Minpunten
 • Niet matchen of swipen

7. PlanetRomeo - Wereldwijd matchen met leuke gay mannen

Screenshots PlanetRomeo app

PlanetRomeo

Icon PlanetRomeo app

PlanetRomeo is een van oorsprong Duitse gay dating en chat app die ook in andere landen inmiddels steeds meer wordt gebruikt. De app is enorm veelzijdig en bevat heel veel handige opties. Je bent hier altijd welkom, wat je ook zoekt. Van een vrijblijvende chat of een spannend afspraakje tot een serieuze date en relatie, alles kan! De nadruk ligt echter, zoals bij alle gay chat apps waar erotiek wordt toegestaan, op de spannende kant van het online daten.

Je hoeft hier geen match met elkaar te hebben om contact op te kunnen nemen, want bij elk profiel staat de mogelijkheid om een bericht te versturen. Ook kun je een zogenaamde Footprint achterlaten op een leuk profiel, een plaatje met een korte boodschap waarmee je makkelijk en snel jouw interesse duidelijk kunt maken. Ook heel handig is de optie Travel, waarmee je relatief eenvoudig in andere steden kunt daten.

Pluspunten
 • Steeds meer profielen actief
 • Heel veel handige opties
 • Ook website aanwezig
Minpunten
 • Minder geschikt voor serieuze relaties

8. Bullchat - Vrijblijvend chatten via mobiele site

Screenshots Bullchat appBekijk de Bullchat app

Bullchat

Icon Bullchat app

Bullchat is een van de bekendste online platforms voor mannen die willen chatten met andere mannen. De meeste heren die je op Bullchat tegenkomt zoeken alleen een erotisch avontuurtje, maar er is ook niets mis mee om hier alleen een vrijblijvende chat te hebben. Wat je hier echter vrijwel gegarandeerd niet zult vinden is een serieuze date of relatie. Alhoewel er geen losse app beschikbaar is functioneert de mobiele website wel uitstekend op smartphones.

Je kunt vrijwel volledig anoniem blijven op Bullchat en dat is een van de redenen waardoor deze site zo populair is. Het blijft daardoor wel altijd oppassen voor mannen die kwade bedoelingen hebben en het is verstandig om nooit zomaar met iemand af te spreken. Let ook op wat je zegt, want alhoewel je anoniem kunt blijven is het wel mogelijk dat je geblokkeerd wordt als je jezelf misdraagt. Dat gebeurt ook relatief snel op deze site, dus geef andere mannen liever zo min mogelijk aanleiding om je profiel te rapporteren.

Pluspunten
 • Anoniem en vrijblijvend
 • Lekker spannend chatten
Minpunten
 • Profielen worden snel geblokkeerd
Bezoek Bullchat Download de Bullchat app

Met welk doel wil je gay chatten?

Welke chat app voor jou het meest geschikt is hangt voor een groot deel af van je intenties bij het chatten. Bijvoorbeeld of je alleen wat stoom af wilt blazen, of ook echt met een leuke man af wilt spreken. Wat zijn daarin de verschillen bij het chatten?

Chatten als tijdverdrijf

Zoek je alleen tijdverdrijf, dan is het niet nodig om een chat app te kiezen met uitgebreide profielen of heel ingewikkelde matching. Het is dan meestal al voldoende om een app te hebben waar je snel een anoniem profiel aan kunt maken, binnen een paar minuten op zoek kunt naar leuke profielen en waar het heel makkelijk is om met iemand contact op te nemen. Swipe dating apps, waarbij je elkaar allebei moet liken om te kunnen chatten, zijn wat minder geschikt.

Daar duurt het dateproces gewoon wat te lang voor bij dergelijke apps. Dat is prima wanneer je een serieuze relatie zoekt maar is lichtelijk overkill wanneer je alleen wat spannend wilt chatten als tijdverdrijf of om gewoon even wat stoom af te blazen. Gay chats zijn relatief eenvoudig op te doen in de gay dating app Grindr en op Bullchat.

Mannen ontmoeten voor een relatie

Daarnaast  kun je natuurlijk ook gay chat apps gebruiken voor het vinden van een serieuze relatie. Het is dan echter wel heel belangrijk dat je een app uitzoekt waar veel mannen lid zijn die ook een relatie willen, of daar in elk geval voor open staan. Wanneer de meeste andere bezoekers alleen komen voor een spannende chat of een opwindende date worden je kansen op het vinden van de perfecte partner gewoon te klein.

Dat berust dan vooral op toeval en daar moet je niet teveel op willen vertrouwen. De beste gay dating apps voor het vinden van een relatie zijn wat ons betreft Gay Parship en LexaGay.

Mannen ontmoeten voor een hookup

Elke dag zoeken heel veel gay mannen online naar een spannende hookup, een vaak eenmalig avontuurtje met een andere man waarbij het puur om het plezier en het genot draait. Als je daar ook naar op zoek wilt via een spannende online chat met een andere man, dan is het wederom een kwestie van de juiste app vinden. PlanetRomeo, Novamora en Grindr zijn hier heel geschikt voor.

Bij die apps is het namelijk geen enkel probleem om een discreet en/of erotisch georiënteerd profiel aan te maken en meteen spannende contacten te zoeken. Ze zijn iets serieuzer dan de volledig anonieme chat apps, maar je kunt nog wel gewoon met elke man contact opnemen die je interessant lijkt. Het blijft bij die apps nog wel steeds handig om niet meteen een al te expliciet profiel aan te maken als je niet direct weer verwijderd wilt worden.


Waar houd je rekening mee?

Gay chat apps hebben allemaal hun eigen regels en gebruiken. Het is goed om daar al vooral rekening mee te houden, zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan.

Behandel elkaar respectvol

Sommige gay mannen die online een uitlaatklep zoeken gaan zozeer op in hun virtuele rollenspel dat ze soms uit het oog verliezen wat de andere man prettig zou vinden. Het is daarom altijd een goed idee om het contact rustig op te bouwen en er niet zomaar vanuit te gaan dat de andere man ook direct heel expliciet wil chatten. Wat je fantasieën of wensen ook zijn, er is niets mis mee om elkaar eerst rustig af te tasten.

En gaat het gesprek niet de kant op die je voor ogen had, wens die man dan gewoon nog veel succes en zoek iemand waar het beter mee klikt. Het heeft bijvoorbeeld weinig nut om kwaad te worden als iemand niet in het echt met je af wil spreken want dan eindigt het gesprek op een vervelende manier en dat afspraakje gaat er dan sowieso nooit meer van komen.

Voorkom aanstootgevende en kwetsende teksten of chatnamen

Het is altijd verstandig om je online avontuur met een redelijk neutraal profiel te beginnen. Verwerk niet meteen de meest expliciete voorkeuren in je profiel, want wat jij spannend vindt kan voor iemand anders juist aanstootgevend zijn.

Dat geldt bijvoorbeeld voor je profielnaam, maar ook voor je introductietekst en de eerste reacties die je naar andere mannen verstuurt. Zo help je niet alleen mee aan een goede sfeer, maar je geeft vervelende personen ook zo min mogelijk houvast om jouw profiel te rapporteren. Houd je met je teksten dus het liefst zoveel mogelijk op de vlakte, vooral in het begin, daar pluk je op de lange termijn de vruchten van.

Maak gebruik van blokkeer en rapporteer functies

Hoe netjes jij je ook gedraagt, je zult altijd te maken krijgen met mannen die het allemaal wat minder nauw nemen met de regels of de fatsoensnormen. Daar kun je je dan heel druk om maken en proberen die man met gelijke munt terug te betalen. Maar dat is vooral tijdverspilling.

En dat niet alleen, je moet niet gek opkijken wanneer je dan juist zelf wordt gerapporteerd. Dat kan er zelfs toe leiden dat jouw profiel wordt verwijderd. Hou liever de eer aan jezelf door de man in kwestie te blokkeren en eventueel ook te rapporteren. De meeste chat apps bieden deze mogelijkheid, maak er dan dus ook gebruik van. Zo hou je het chatten zo prettig mogelijk voor jezelf.


Discrete gay chat: 15 Tips om anoniem te blijven

Veel mannen hebben behoefte aan discretie wanneer ze online gaan chatten en daten met andere mannen. Het is heel belangrijk voor ze om anoniem te blijven. Is dat ook belangrijk voor jou? Dan hebben we hier alvast 15 handige tips voor je waarmee jij je anonimiteit kunt behouden:

 1. Om jezelf te registreren gebruik je het beste een e-mailadres dat je nergens anders voor gebruikt.
 2. Vermijd apps waar je alleen aan kunt melden met Facebook of een ander bestaand account.
 3. Gebruik lange en veilige wachtwoorden om het hacken van je accounts te voorkomen.
 4. Verander voor de zekerheid ook regelmatig het wachtwoord voor je accounts.
 5. Zet geen persoonlijke informatie op je openbare profiel, zoals telefoonnummers of e-mailadressen.
 6. Vul niet je echte naam in als dat niet 100% noodzakelijk is (of negeer de chat apps waarbij dat wel verplicht is).
 7. Plaats geen foto’s op je profiel die je ook op andere plekken zoals Facebook hebt gebruikt.
 8. Zorg natuurlijk dat je gezicht onherkenbaar is op foto’s (en dat je er ook geen andere fysieke kenmerken op toont).
 9. Check dat er ook geen andere dingen op je foto’s op staan waar iemand uit je omgeving je aan zou kunnen herkennen.
 10. Er zijn telefoons waar je een tweede simkaart in kunt doen zodat je een extra telefoonnummer kunt nemen voor je stoute contacten.
 11. Stuur niet zomaar je contactgegevens door naar iedereen die erom vraagt maar wacht af of je iemand echt kunt vertrouwen.
 12. Blijf chatten via de app zolang als dat mogelijk is, om te voorkomen dat je te snel jouw privégegevens moet delen.
 13. Wanneer je buiten de chat app om contact wilt hebben, gebruik ook daar dan anonieme accounts voor en niet je ‘echte’ e-mail.
 14. Gebruik bij een eventueel betaald lidmaatschap een discreet betaalmiddel zoals de PaySafeCard of een prepaid creditcard.
 15. Wis al je sporen uit op je telefoon of je computer nadat je bent ingelogd of hebt gechat.

foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies