Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Hoe ontstaat een match op Tinder?

Hoe ontstaat een match op Tinder?

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Tinder is al enkele jaren de populairste manier voor singles om via internet met elkaar te daten. Zelfs wanneer je de dating app zelf nog nooit hebt gebruikt heb je vast al eens gehoord hoe eenvoudig het is om er een leuke match op te doen.

Maar ontstaat zo’n match nu precies op Tinder, en hoe kun je zorgen dat je eerder of vaker aan een leuke man of vrouw wordt gekoppeld? Dat bespreken we in dit artikel over de matchfunctie van Tinder.

80% heeft meer succes met deze dating apps


blank

Profielen liken door naar rechts te swipen

Tinder heeft het fenomeen swipe dating razend populair gemaakt. Swipe dating is namelijk leuk en ook heel eenvoudig (het is voor veel mensen daardoor zelfs een beetje verslavend!).

Het idee is simpel: elke keer dat je een profiel van een andere single op het scherm van je smartphone krijgt voorgeschoteld moet je aangeven of je die persoon wel of niet leuk vindt. Leuk vinden (oftewel ‘liken’) doe je door het profiel naar rechts te vegen. Heb je geen interesse? Dan kun je dat net zo makkelijk laten zien door het profiel in kwestie naar links te vegen. Maar door te swipen heb je alleen nog maar je eigen voorkeur aangegeven natuurlijk, dus hoe ontstaat nu een match?


Elkaar liken = een match

Tinder onthoudt op de achtergrond doorlopend welke profielen jij naar rechts hebt geswipet. Elke keer dat jouw profiel een like van iemand krijgt checkt Tinder of jij die man of vrouw ook al naar rechts hebt geveegd. Als dat het geval is dan ontstaat er automatisch een match. Daar hoef je dus niets voor te doen. Het kan ook zijn dat iemand jou al een like heeft gegeven als jij dat profiel te zien krijgt.

Like jij die man of vrouw ook, dan heb je zelfs direct een match. Dat is natuurlijk een leuke verrassing, en vaak ook een goede aanleiding om meteen een berichtje te sturen omdat je de andere single nog goed op je netvlies hebt.

blank


Wat heb je aan een match?

Het is bij Tinder niet mogelijk om berichtjes te sturen naar singles waar je (nog) geen match mee hebt. Daarom is een match heel belangrijk, want dan kun je wel contact opnemen. Het maakt daarbij niet uit wie elkaar als laatste heeft geliket, zodra je een match hebt kun je gewoon allebei het initiatief nemen om contact met elkaar op te nemen. Een match is de enige manier om een leuke date te vinden via Tinder en dus ook datgene waar alle Tinder-leden naar op zoek zijn tijdens het swipen.


Moet je voor Tinder betalen om een match te krijgen?

Ook als gratis lid kun je gewoon met andere Tinder-leden matchen. Je hebt dus geen betaald abonnement in de vorm van Tinder Plus of Tinder Gold nodig om aan een andere man of vrouw gekoppeld te worden.

Met een betaald lidmaatschap kun je daarentegen wel de kans vergroten dat je zo’n leuke match vindt, want je kunt dan meer profielen naar rechts swipen en meer Super Likes uitdelen om extra onder de aandacht te komen bij singles die je echt helemaal te gek vindt.


blank

Zelf je kans op matches vergroten

Het is natuurlijk altijd te hopen dat het opdoen van leuke matches niet louter op toeval berust. Nu je weet hoe een match ontstaat komt dus waarschijnlijk ook al snel de vraag naar boven hoe je het aantal matches dat je zelf krijgt kunt vergroten. Hieronder hebben we daar wat tips voor verzameld:

1. Zoveel mogelijk profielen naar rechts vegen

Kort nadat Tinder populair werd vatten veel mensen het idee op om gewoon ieder profiel maar naar rechts te swipen. Zo wisten ze zeker dat ze nooit een match zouden missen. Het selectiemoment werd dus uitgesteld naar de lijst met opgedane matches en vond niet langer plaats tijdens het swipen. Dat leverde in de praktijk helaas te weinig waardevolle matches op. Daardoor werd er door Tinder na verloop van tijd ook een limiet ingesteld op het aantal profielen dat je elke dag naar rechts kon vegen. Dat zijn er inmiddels maximaal 100 per 12 uur. Toch durven we de uitspraak wel aan dat als je regelmatig tegen die limiet aanloopt er een grote kans is dat je het daten nog altijd verkeerd benadert. Selecteer de profielen wat strenger tijdens het swipen om de kans te vergroten dat je iemand vindt waar je echt wat mee hebt.

2. Zorg voor een aantrekkelijk profiel

Je eigen profiel moet natuurlijk aantrekkelijk zijn om naar rechts te swipen. Gebruik dus mooie en representatieve foto’s en zorg dat je laat zien wie je bent en wat je zoekt. Het aantal likes dat je zult krijgen moet daarbij echter zeker niet leidend worden. Als vrouw bijvoorbeeld een foto van jezelf in bikini op Tinder zetten met de mededeling dat je plezier zoekt zal enorm veel likes van mannen opleveren, maar wanneer je eigenlijk een duurzame relatie zoekt heb je aan het gros van die likes helemaal niets. Zorg liever dat je aanspreekt bij het type single waar jij persoonlijk aansluiting bij zoekt.

3. Gebruik een Super Like

Wanneer je een profiel echt heel interessant vindt en dus ook heel graag een match zou willen hebben met die persoon, dan kun je een zogenaamde Super Like uitdelen. Dat doe je door het profiel naar boven te swipen. Dan krijgt die persoon altijd de melding dat je hem of haar heel leuk vindt. Die single kan nu op jouw profiel komen kijken en als de like wederzijds is heb je dus alsnog een match, buiten het gebruikelijke swipen om. Super Likes kun je tegen betaling extra bijkopen.

4. Start de conversatie

Elke match die verloren gaat omdat er nooit een conversatie op gang komt is er eentje teveel. Neem dus het zekere voor het onzekere en stuur zelf binnen afzienbare tijd een leuk berichtje. Maak daar ook het meeste van door niet alleen maar “Hoi” of “Hey” te sturen maar door echt een paar zinnen te typen, een spontane openingszin te gebruiken of door meteen een vraag te stellen. Daarmee maak je de kans dat je match ook echt tot een chat en wie weet ook al snel tot een date leidt een stuk groter!

Bekijk hier nog 25 tips voor meer matches op tinder »


Conclusie

Samenvattend zijn matches op Tinder dus heel belangrijk in je zoektocht naar een leuke date. Het is echter vooral van belang dat je goed passende matches krijgt, dus richt niet al je aandacht op het aantal matches maar kijk ook naar de kwaliteit daarvan. Zodra iemand je profiel liket om wie jij bent en die persoon ook nog eens is wie jij ongeveer zoekt, dan maak je een heel grote kans op het vinden van jouw ideale relatie.


tinder iconDit artikel gaat over tinder, lees ook onze review over tinder.
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies