Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

25 tips voor meer matches op Tinder

25 tips voor meer matches op Tinder

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Ben jij op zoek naar een leuke date en zit je de laatste tijd veel op Tinder? Dan is het je vast opgevallen dat matches krijgen niet altijd even gemakkelijk is. In het begin kan dat even ongemakkelijk zijn, zeker als jij zelf 100 mensen naar rechts hebt geswiped en je geen enkele match hebt.

Gelukkig is er goed nieuws. Er zijn namelijk een aantal dingen die jij waarschijnlijk verkeerd aanpakt. Lees dus snel verder als jij meer matches op Tinder wilt.


80% heeft meer succes met deze dating apps


foto

Hoe kies je de beste foto voor op tinder?

Online daten zorgt ervoor dat je elkaar voor het eerst ziet als je naar de profielfoto kijkt. Dat is dus de eerste indruk die je maakt op iemand. Je kunt je voorstellen dat die foto dus zorgt voor een match, of juist niet.

Hoewel je niet veel aan je uiterlijk moet veranderen voor een foto, zijn er alsnog tientallen manieren om meer matches op Tinder te krijgen. Alleen maar door de juiste foto’s te kiezen.

1. Geen groepsfoto’s

Kies nooit voor een groepsfoto als hoofdfoto. Iemand moet in de eerste seconde kunnen zien om wie het gaat.

2. Je hele lichaam op de foto

Zorg dat meer dan alleen je gezicht te zien is op de foto. Een foto van tenminste je hele bovenlichaam is ideaal. Ook als je wat zwaarder bent en onzeker bent over je figuur is het belangrijk dat je jezelf laat zien. Zelfvertrouwen is belangrijk, ook op de foto.

3. Doe wat moeite voor een foto

Neem nooit een saaie badkamer selfie, omdat je daarmee uitstraalt geen moeite te willen doen voor een leuke foto. Steek er wat tijd in, en ga voor een foto waar je aandacht en tijd in hebt gestoken!

4. Laat de patser foto’s achterwege

Upload geen six-pack foto of andere halfnaakte foto waarmee je iets te veel van jezelf laat zien. Zelfs voor vrouwen geldt een limiet hoeveel ‘bloot’ aantrekkelijk is. Met alleen bikinifoto’s trek je waarschijnlijk ook maar één soort man aan.

5. Gebruik een duidelijke foto

Plaats geen onduidelijke foto, of een foto met een achtergrond die afleidt. Kies voor een neutrale achtergrond of een natuurlijke achtergrond, maar bijvoorbeeld geen rommelige huiskamer met een felrood bloemetjesgordijn op de achtergrond. Jij moet in de spotlight staan, niet je omgeving.

6. Maak je foto social proof

Zorg voor social proof. Dat betekent dat één van je laatste foto’s een foto kan zijn met andere mensen die jou bijvoorbeeld toejuichen. Als man kan het helpen als je een foto hebt waarbij een andere vrouw naar jou lacht, terwijl jij niet naar haar kijkt. Voor andere vrouwen is dit sociaal bewijs dat jij in het echte leven ook leuk bent. Probeer wel te zorgen dat je niet terugkijkt naar deze vrouw(en), omdat je anders het idee kan wekken dat het je vriendin is.

7. Foto zonder filter

Gebruik niet te veel Instagram of Snapchat filters. Gebruik een bewerkingsprogramma alleen maar om de belichting te bewerken. Laat jezelf zoveel mogelijk ‘intact’ zodat iemand de echte versie van jou ziet.

8. Flirten mag

Mannen kunnen op hun profielfoto het beste flirterig kijken, maar geen oogcontact maken met de lens van de camera. Voor vrouwen geldt een lachende of flirtende look, maar zij kunnen wel in de camera kijken.

9. Neem een foto met een (huis)dier

Zowel voor mannen of vrouwen zijn dieren de perfecte manier om elkaar te willen matchen. Puppy’s, kittens, babyneushoorns en andere leuke dieren zorgen er al snel voor dat je een match krijgt én ook direct een gespreksonderwerp hebt.

10. Laat je hobby zien op de foto

Kies een foto waarop je een hobby uitoefent. Je laat hiermee direct zien waar je interesses liggen. Ook kan jouw potentiële match veel sneller een leuke openingszin bedenken.

11. Geen drank op de foto

Upload nooit foto’s waar je met drank ik je handen staat of feest. Tenzij jij 7 dagen per week drinkt en feest, geef je daarmee waarschijnlijk een verkeerd beeld af.

12. Ga naar buiten!

Upload een foto waarop je buiten bent. Die zijn over het algemeen 20% succesvoller dan foto’s waar je alleen binnen bent.

13. Ga voor minimaal 4 foto’s

De eerste foto is het belangrijkst. Bevalt die niet, dan word je naar links geswiped. Maar ook de andere foto’s zijn belangrijk, zeker als er wel interesse is. Probeer dus zoveel mogelijk foto’s te plaatsen die allemaal net zo sterk zijn als je profielfoto. Ga altijd voor minimaal 4 of 5 foto’s.

14. Uitstraling in de omgeving

Mannen kunnen het beste een foto nemen op een plek die luxe uitstraalt. Een mooi appartement bijvoorbeeld, zonder rommel. Voor vrouwen geldt dat een normale huiskamer of neutrale omgeving ook prima werkt.

15. De foto met de meeste likes

Weet je niet welke foto je moet kiezen? Ga dan voor de Facebook of Instagram foto die het meeste likes heeft gekregen van het andere geslacht en waar jij als enige op staat.


Tips voor een leuke biografie

Iemand ziet jouw foto voorbijkomen en is onder de indruk. Vervolgens willen ze graag in twee of drie zinnen meer over je te weten komen. Want wat zeg jij precies over jezelf? Daar is je bio voor. Maar, je komt niet weg met een saai geschreven stukje tekst. Iedereen die op Tinder zit, leest namelijk tientallen bio’s per dag. Wil je opvallen, dan moet je het dus anders aanpakken. Zo doe je dat:

16. Wees kort maar krachtig

Wees kort maar krachtig. Twee of drie zinnen is meer dan genoeg om interesse te wekken. Een korte omschrijving lijkt alsof je lui bent en een te lange omschrijving kan wanhopig overkomen.

17. Gebruik humor

Wees niet saai door alleen maar over je werk, leeftijd en hobby’s te praten. Probeer grappig te zijn én jezelf te verkopen in enkele zinnen. Schrijf bijvoorbeeld een lijstje met ‘10 dingen over mij’. Daar begin je met enkele grappige en uitdagende eigenschappen over jezelf, en kun je naar het einde toe wat serieuze dingen opschrijven.

18. Laat zien wie je bent

Zet je Facebook of Instagram profiel neer. Is iemand geïnteresseerd, dan kunnen ze op die manier meer over je te weten komen.

19. Geef aan dat je aan sport doet

De meeste vrouwen vinden het sexy als een man aan sport doet. En met sport wordt dan niet bedoeld schaken of badminton. Het zijn vooral de stereotype ‘mannelijke’ sporten die vrouwen leuk vinden. Zet dit dus vooral op je Tinder profiel neer, of maak zelfs een foto waarin jij actief bezig bent met die sport. Vrouwen vinden vooral rugby, tennis en krachttraining interessant. Voor mannen maakt het niet veel uit, maar (paal)dansen, hardlopen, volleybal en tennis worden op internet genoemd als de meest sexy sporten voor vrouwen.


Koppel Facebook aan tinder

20. Laat Tinder je Facebook profiel gebruiken voor betere matches

Hoewel er redenen genoeg zijn om je social media profiel niet te koppelen aan Tinder, zijn er ook redenen waarom het wel handig kan zijn. Bijvoorbeeld voor het aantal matches. Want Tinder heeft namelijk de mogelijkheid om bij mogelijke matches de gedeelde Facebook likes te zien.

21. Volg Facebook pagina’s met je interesses

Dat creëert een kans om veel meer matches te krijgen. Natuurlijk moet je dan niet alleen maar algemene Facebookpagina’s liken, maar juist degene die behoorlijk specifiek zijn. Ben je bijvoorbeeld fan van dieren en natuur, dan kun je National Geographic liken. Ben je een echte fan van wetenschap, dan kun je juist een wetenschappelijke pagina liken. De kans dat iemand dezelfde pagina liket is kleiner, maar wanneer er iemand is die wel diezelfde pagina leuk vindt, dan is de kans veel groter dat jullie een match worden.


verwijder je tinder

Verwijder Tinder en begin opnieuw

Nee, we bedoelen niet voor altijd. Gewoon voor even. Want stel dat jij na het lezen van al deze tips al 10 dingen kan aanwijzen die je verkeerd hebt gedaan. En je hebt nog maar een paar matches gehad terwijl je Tinder al enkele weken op je telefoon hebt staan. Dan is het zonde als die groep mensen die jou naar links heeft geswiped, nooit meer in je resultaten terechtkomt.

22. Begin met een schone lei

Je kan dus ook kiezen om met een schone lei te beginnen en je profiel vanaf de grond af aan weer op te bouwen. Zo kun je gewoon helemaal opnieuw beginnen, met nieuwe foto’s, een betere omschrijving en nog steeds alle kansen om met iedereen te matchen.


Maak gebruik van de betaalde opties in Tinder

Tinder heeft een aantal mogelijkheden waarmee je meer matches kunt krijgen. Het is dus ook aan te raden om je hierin te verdiepen. Het kan je namelijk veel meer matches opleveren. Je kan gebruik maken van de volgende (betaalde) opties.

23. Gebruik boosts

Daarmee kom je voor 30 minuten vooraan de rij te staan en heb je dus een grotere kans om naar rechts geswiped te worden. Boosts kun je kopen per stuk, per 5 of per 10.

24. Gebruik superlikes

Daarmee ziet iemand direct dat je diegene leuk vindt, zonder dat zij eerst nog hoeven te swipen. Volgens Tinder zelf heb je met deze superlikes 3x meer kans om een match te worden. Ook duren gesprekken na een superlike over het algemeen 70% langer.

25. Koop een abonnement

Dit kost wel geld, maar het kan je tijd schelen. Met Tinder Gold zie je bijvoorbeeld precies wie jou al naar rechts geswiped heeft. Zo zie je direct al wie jou leuk heeft gevonden en hoef je niet zelf eerst uren te swipen.


Hoe werkt het Tinder algoritme?

Tinder heeft net als veel andere grote websites een algoritme. In het geval van Tinder wordt hierdoor bepaald wie jij te zien krijgt en wie niet. Valt het je op dat alle personen in de app knap zijn, dan heb je waarschijnlijk een hoge waardering gekregen van Tinder. Vind je het moeilijk om knappe mensen tegen te komen, dan ziet Tinder je waarschijnlijk als een minder geschikte match.

Hoewel Tinder de afgelopen jaren vrij geheimzinnig is geweest over het algoritme, zijn er wel enkele dingen bekend. Zo heeft het aantal likes die je nu krijgt, te maken met hoeveel likes je in de toekomst kunt verwachten. Dit is hoe het Tinder algoritme op dit moment waarschijnlijk deels werkt:

Simone swiped Jan, Peter, Nick en Dennis naar rechts.
Lindsey swiped Jan, Peter, en Nick naar rechts.

Tinder ziet daar een patroon in, dus laat de app Dennis een stukje naar voren komen. Tinder verwacht namelijk dat Lindsey ook Dennis leuk zal vinden. Tinder maakt dus gebruik van een stukje sociale bewijskracht.

In het verleden waren ook andere onderdelen bekend over het algoritme. Zo zou het nadelig zijn wanneer je iedereen naar rechts zou swipen. Dat zou namens Tinder overkomen alsof je niemand kunt krijgen en dus maar met iedereen genoegen neemt. Of dit echt zo werkt en of dat nog steeds het geval is, is niet duidelijk. Maar het klinkt wel aannemelijk, omdat Tinder ook daadwerkelijk mensen aan jou laat zien waarvan wordt gedacht dat jullie bij elkaar passen. Een relatie tussen het aantal swipes naar rechts ten opzichte van het aantal matches dat je ervoor terug ontvangt, zou daar goed op aansluiten.

Let er dus op dat het aantal swipes naar rechts niet altijd hoeft te leiden tot meer matches of betere matches.


Waarom heb ik geen matches op Tinder?

Iedereen moet in staat zijn om een match te kunnen krijgen op Tinder. Lukt het jou niet, dan ligt het waarschijnlijk niet altijd aan jezelf. Kijk maar eens naar alle tips hierboven, die allemaal met de foto’s te maken hebben. Je kan vrijwel alles goed doen, maar toch één grove fout maken met je profielfoto.

Het resultaat?

Geen enkele match. Dat slaat direct een deuk in je zelfvertrouwen, maar dat hoeft echt nergens voor nodig te zijn. Er zijn namelijk genoeg tests geweest waarbij iemand geen matches kreeg op tinder, en er vervolgens tientallen per maand kreeg. Het enige dat ze wijzigden, was een profielfoto en een stukje omschrijving in de bio. Kleine veranderingen kunnen grote gevolgen hebben, zeker wanneer honderden mensen per dag jouw profiel zien.

Laat jezelf dus niet uit het veld slaan wanneer je helemaal geen Tinder matches hebt. Probeer eerst eens al deze tips hierboven uit. Je zal zien dat het daarna een stuk eenvoudiger is om matches te krijgen.


tinder iconDit artikel gaat over tinder, lees ook onze review over tinder.
foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn
© Datingappkiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement