Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

25 Tinder bio tips, voor de beste Tinder profieltekst

25 Tinder bio tips, voor de beste Tinder profieltekst

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Maak je voor het eerst een profiel aan op Tinder en wil je graag weten hoe je de perfecte tekst opstelt voor je bio? Of ben je al een tijdje actief op de Tinder dating app en krijg je niet voldoende matches omdat je bio vermoedelijk niet genoeg bij andere singles aanspreekt? Lees dan hier onze 25 tips voor de beste Tinder profieltekst!

Ook voor jou is er een perfecte manier om te laten zien wie je bent, waar je van houdt en wie je zoekt. Maar nog belangrijker: je leert met deze tips ook hoe je met jouw Tinder bio direct de aandacht trekt. Om vervolgens met een combinatie van humor en perfect gedoseerde informatie te zorgen dat je vaker dan ooit naar rechts geswipet wordt.


80% heeft meer succes met deze dating apps

Waarom tinder bio belangrijk?

Waarom is je Tinder bio zo belangrijk?

We zullen hier absoluut niet beweren dat je bio het belangrijkste onderdeel is van je Tinder profiel, dat is gewoon niet zo. Je foto’s bepalen namelijk voor het grootste deel of iemand interesse in je krijgt. Maar daarmee heb je natuurlijk nog geen match te pakken, want de foto’s zorgen er vaak vooral voor dat iemand je profiel beter gaat bekijken. Dan kan je profieltekst ineens wel heel belangrijk worden, want in het ideale geval zul je de lezer daarmee (alsnog) verleiden om naar rechts te swipen.

In je Tinder bio kun je alles kwijt over jezelf wat je melden wilt en alvast aangeven wat voor singles je zoekt. Het belangrijkste is echter dat je de kans aangrijpt om jezelf echt te onderscheiden van de andere singles.


De 25 tips op een rijtje

We kunnen dus wel stellen dat je Tinder bio gewoon een heel belangrijk onderdeel is. Met een goed passende en opvallende bio kun je namelijk direct voor meer leuke matches zorgen. Meer motivatie heb je waarschijnlijk niet nodig om ook zelf een geweldige profieltekst te verzinnen. Daarom hebben we hieronder 25 handige tips voor je op een rijtje gezet die je meteen toe kunt passen op je nieuwe of bestaande Tinder bio.

1. Schrijf altijd iets

Voor mensen die alleen naar je foto’s kijken maakt een lege bio niet uit. Het is echter wel zo dat dit vooral draait om oppervlakkige matches. Je hebt weinig kans op een echte klik want iemand die een relatie zoekt wil altijd meer van je weten. Daarnaast is het zo dat je iedereen die ook maar enigszins twijfelt niet de kans geeft om alsnog voor je overstag te gaan. Hoe weinig inspiratie je ook hebt en hoezeer je er ook van overtuigd bent dat mensen alleen naar je foto’s kijken, schrijf toch altijd iets leuks in je bio.

2. Wees uniek en val op!

Als anoniem muurbloempje doe je het helaas niet zo goed op Tinder. Het heeft dus weinig zin om dertien in een dozijn single te lijken. Iedereen is uniek en het is vooral de kunst om jouw eigen bijzondere kanten optimaal tot hun recht te laten komen op je profiel. Dat doe je door ook met je tekst uniek te zijn en het liefst lekker op te vallen. Hele volksstammen zullen anders nooit weten hoe speciaal en leuk jij eigenlijk bent.

3. Verzin een pakkende eerste regel

Hoe goed je foto’s ook mogen zijn, je mag er nooit vanuit gaan dat een andere single daarom je hele bio aandachtig door zal lezen. Verzin daarom een pakkende eerste regel waardoor je meteen de aandacht hebt. Als je dit lastig vindt, dan kan het een handige tip zijn om eerst de rest van je bio te schrijven en dan pas aan het eind een pakkende eerste regel te verzinnen. Wat bijvoorbeeld goed kan werken is in een enkele zin samenvatten wie je bent en wat je zoekt op basis van de punten die je daarna wat verder aanstipt.

4. Hou het simpel en makkelijk te lezen

Kort zinnen zijn altijd goed want die lezen veel prettiger dan lange zinnen met bijzinnen. Je hoort in je Tinder bio geen komma nodig te hebben, want tenzij het om een (korte) opsomming gaat is een punt typen en aan een nieuwe zin beginnen vrijwel altijd beter. Hou ook de alinea’s kort want zo blijft het overzichtelijk en makkelijk leesbaar.

5. Wees creatief met emoji’s

Emoji’s pakken de aandacht nog veel beter dan woorden alleen. Het is dus slim om ze (waar toepasselijk) in te zetten om een bepaald gevoel of een emotie over te brengen. Zo kun je zinnen extra nadruk geven. Overdrijven is echter ook weer niet goed, want je wilt niet dat mensen tussen de vele emoji’s op zoek moeten naar de echte inhoud.

6. Voorkom dat je saai lijkt

Elk mens is uniek en interessant, jij dus ook. Wanneer je de gemiddelde bio leest zou je dat echter niet zeggen. Het blijkt voor veel singles namelijk nog een hele kunst om zichzelf op de juiste manier aan te prijzen bij andere singles. Toegegeven, het voelt soms wel een beetje onwennig om jezelf zo op de voorgrond te plaatsen. Daardoor zou je de neiging kunnen voelen om je wat op de vlakte te houden. Tinder werkt echter het beste wanneer je meteen helemaal all-in gaat. Zo ben je in elk geval niet saai want dat is echt de doodsteek voor je matchlijst!

7. Let op je spelling

Wellicht vind je het zelf niet zo belangrijk wanneer teksten spelfouten en andere taalfouten bevatten. Dan ben je echter wel in de minderheid, want veel singles beschouwen dit als een grote afknapper. Haal dus altijd je bio even door de spellingcorrectie en check ook je d’s en t’s even goed voor je de tekst opslaat.

8. Wees positief

positief

Net zoals elk ander datingprofiel moet jouw Tinder bio de lezer blij maken. Uiteindelijk zijn de meeste singles namelijk op zoek naar een partner die ze een fijn en positief gevoel geeft. Dat geldt niet alleen wanneer je gewoon wat vrijblijvend wilt daten, maar ook als je een serieuze relatie zoekt. Wees dus altijd positief en vermijd negatieve onderwerpen. Heb je bijvoorbeeld een hekel aan je huidige baan? Heb het er dan gewoon zo min mogelijk over en vertel liever wat leuks over je hobby’s of favoriete sport.

9. Gebruik humor (en sarcasme)

Aangezien we zojuist al hadden vermeld dat je positief moet zijn in je Tinder bio is het een goed idee om je tekst ook van een gezonde dosis humor te voorzien. Veel singles houden van een datingprofiel met een kwinkslag of waarin je laat zien dat je jezelf niet altijd even serieus neemt. Ook sarcasme hoef je daarbij niet te schuwen (als maar goed duidelijk wordt dat je het niet te serieus meent).

10. Zeg veel in weinig woorden

Veel zeggen in weinig woorden is de kunst van het schrijven. Kort maar krachtig is altijd goed en daarbij mag je ook gerust woorden weglaten als het de leesbaarheid verhoogt. Ook al moet je een zin tien keer opnieuw schrijven, als hij steeds korter en effectiever wordt is dat de tijd en moeite altijd waard.

11. Maak het concreet

Iedereen kan wel beweren over een groot gevoel voor humor te beschikken, van lekker eten te houden en sportief te zijn. Maar hoe laat je zien dat het voor jou echt zo is? Bewijs het dan liever door het tastbaar te maken. Zo kan de lezer zich meteen een beeld van je vormen en hoeft die je niet op je woord te geloven. Dat doe je door heel concreet te zijn. Vertel meteen dat je drie keer per week Zumba doet of dat je graag zelf verse pasta maakt. En zeg niet alleen dat je grappig bent, maar zorg dat je met je profiel de lezer echt aan het lachen maakt.

12. Zie je profieltekst als een soort advertentie

In een advertentie wordt een product of dienst in een zo gunstig mogelijk daglicht gezet. Dat is ook de beste manier om je Tinder bio te benaderen. Elke mens heeft zijn sterke en zwakke punten, dus ook jij en je potentiële matches. Dat is helemaal niet erg en hoeft ook geen beletsel te zijn voor het vinden van een geweldige relatie. Nadelen of mindere kanten komen vanzelf naar voren, dus voel je echt niet verplicht om die al in je ‘advertentie’ op tafel te gooien. Dan zullen mensen zich al snel teveel daarop focussen.

13. Eindig met een call-to-action

Een call-to-action is een afsluitende zin waarmee je de lezer tot een bepaalde actie oproept. We bedoelen dan natuurlijk niet dat je moet smeken of de ander je alsjeblieft naar recht wil swipen. Maar je kunt wel uitnodigen tot een leuk gesprek of gewoon eindigen met een leuke vraag.

14. Vertel wat je zoekt

Het is verleidelijk om het in je Tinder profieltekst vooral over jezelf te hebben en waarom andere mensen jou leuk zouden moeten vinden. Maar uiteindelijk ben je ook gewoon op zoek naar passende matches, dus dan is het belangrijk dat je ook laat zien naar wat voor man of vrouw je op zoek bent. Vertel dus ook wat over het soort relatie dat je zoekt en waar potentiële matches aan moeten voldoen.

15. Laat je bio lezen aan anderen

Twijfel je over je bio of krijg je gewoon te weinig matches naar je zin? Laat hem dan eens lezen aan je vrienden of vriendinnen. Hou het dan niet alleen bij je profieltekst maar laat ze je hele profiel beoordelen, dus inclusief je foto’s. Misschien straal je op Tinder wel helemaal niet uit hoe leuk je in het echt bent!

16. Speel “een beetje” hard to get

Het is niet erg om een beetje hard to get te spelen in je bio. Je mag dus best een beetje kieskeurig zijn of aangeven dat een match op Tinder echt niet meteen een date zal betekenen. Zomaar met iedereen willen afspreken is namelijk niet zo interessant als het misschien lijkt. Zowel mannen als vrouwen blijken namelijk begeerlijker gevonden te worden naarmate ze onbereikbaarder zijn. Het is helemaal niet verkeerd om dat oerinstinct een beetje aan te wakkeren.

17. Laat je Tinder bio je foto ondersteunen

Het is fijn als de tekst in je bio de foto’s op je profiel direct ondersteunen. Als je foto’s hebt geplaatst van je favoriete sport of selfies tijdens een van je verre reizen dan is het goed om daar ook in je bio wat over te zeggen. Je prikkelt dan bij singles die een bepaalde foto leuk vonden net dat beetje extra hun nieuwsgierigheid. Dat kan dan zomaar voor een leuke match zorgen!

18. Hou het ontspannen

Het heeft vaak een averechts effect om al te krampachtig met je zoektocht om te gaan. Tinder staat erom bekend een heel casual datingplatform te zijn. Daarom ga je er ook maar het beste zelf zo mee om. Probeer de indruk te vermijden dat je nu al bezig bent met huisje-boompje-beestje en hou het lekker ontspannen. Je komt gewoon eens kijken wat voor leuke mensen je kunt ontmoeten op de app. Niet meer, niet minder.

19. Durf een duidelijke smaak te hebben

Singles die weten wat ze leuk vinden hoe gek of alternatief dat ook is, worden automatisch als aantrekkelijker beoordeeld. Wanneer je bijvoorbeeld een muzieksmaak hebt die mensen niet direct achter je zouden zoeken is dat absoluut iets om te vermelden in je bio. Zo onderscheid je jezelf van de massa en word je interessanter om een reactie naartoe te sturen.

20. Blijf schaven als het niet werkt

Elke single die je profiel voorbij swipet omdat je een doodsaaie tekst in je bio hebt gezet is er eentje teveel. Krijg je dus na een tijdje met een bepaalde tekst nog steeds te weinig leuke matches, verzin dan eens iets compleet anders en kijk of dat beter werkt. Als je blijft experimenteren vind je vanzelf iets wat wel perfect werkt voor jou.

Dit laat je beter weg in je bio

Naast alle elementen die een goede bio hoort te bevatten zijn er ook een aantal zaken die je ten koste van alles moet zien te vermijden:

21. Maak je bio niet te lang

Je hebt bij Tinder 500 tekens tot je beschikking, maar die wil je heus niet allemaal gebruiken. Hou het liever bij ongeveer 200 tot 300 tekens want als je daarmee niet kunt laten zien wie je bent en wat voor persoon je zoekt dan gaat het met 500 ook niet lukken. En uiteindelijk wil je alleen maar de interesse wekken zodat je zoveel mogelijk matches krijgt. In de chat die daar hopelijk op volgt kun je elkaar verder uithoren.

22. Gebruik geen clichés en quotes

Clichés zijn nooit goed op je Tinder bio. Hetzelfde geldt voor quotes van bekende mensen. Hoe goed je die uitspraken zelf ook vindt, je bent er niet origineel mee en dat wil je echt voorkomen. In het beste geval lezen mensen er overheen en in het slechtste geval swipen ze je meteen naar links. Gebruik die ruimte op je bio liever om nog iets interessants of grappigs over jezelf te zeggen.

23. Kopieer en plak niet andermans teksten

Hoe goed je een bepaalde profieltekst ook vindt, hem rechtstreeks jatten door de tekst te kopiëren en in je eigen profiel te plakken is echt geen goed idee. Bekijk liever wat die bio zo goed, grappig of origineel maakt en probeer dat onderliggende idee op je eigen tekstje toe te passen. Dan krijg je een profiel waarvan je weet dat hij werkt, maar dan wel gewoon op je eigen manier.

24. Kom niet creepy over

Deze tip zou voor zich moeten spreken, maar nog altijd lijken veel mensen hem te negeren. Het laatste wat je wilt is creepy overkomen, zelfs als het alleen maar grappig is bedoeld. Vermijd uitspraken over seks en voer de humor op je profiel niet zo extreem ver door dat bezoekers zullen denken dat je een beetje in de war bent.

25. Overdrijf niet

Er zit een dunne grens tussen zelfverzekerdheid en arrogantie. Poch dus niet teveel over je dure auto of goede baan en doe jezelf ook niet grappiger voor dan je eigenlijk bent. Je bio kun je namelijk zo geestig maken als je wilt, maar wanneer je dan in het echt helemaal niet ad rem blijkt te zijn zul je altijd tegenvallen. Kortom, hou je bio dicht in de buurt van hoe je echt bent en overdrijf niet omdat je denkt dan beter voor de dag te komen.


Conclusie

Zoals je wel merkt is het nog niet zo eenvoudig om de perfecte Tinder bio te schrijven, maar met de 25 tips uit dit artikel moet je toch en heel eind kunnen komen. Hoe moeilijk je het misschien ook vindt, het is het echt waard om er voldoende tijd en aandacht aan te besteden. Met de perfecte bio maak je namelijk echt meer kans om naar rechts geswipet te worden en dus ook op goed passende matches!


tinder iconDit artikel gaat over tinder, lees ook onze review over tinder.
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies